SHAKLEE...MAKING YOUR LIVE HEALTHY...HEALTHY YOU...HEALTHY HOME...HEALTHY PLANET... DAPATKAN PRODUK SHAKLEE PENERAJU PEMBUATAN VITAMIN & MAKANAN TAMBAHAN NO.1 DI DUNIA

Saturday, 8 August 2015

SLIM DENGAN CARA SIHAT DAN SELAMAT BERSAMA SHAKLEE

Assalamualaikum,

Rata-rata mereka yang refer pada saya untuk cuba suplemen SHAKLEE nie, semuanya nak turunkan berat badan, nak kurus, nak figure cantik , nak hapuskan masalah perut buncit.

Cuba recall balik...apa yang anda makan masa SARAPAN ? LUNCH? dan DINNER? Apa yang anda makan di antara masa makan utama? 
cukup tak AIR KOSONG 3-4 L tu?

okay, boleh uolls nak makan ikut keinginan masing-masing. Tapi mesti dikawal tau.. nanti badan dah semakin naik susah tau nak turun..seriously, lagi-lagi  yang dah kawin dan ada anak. Yang belum kawin tu, kalau berat agak-agak dah terlebih, nak jaga biar dari sekarang.Nanti dah kawin lagi susah, nak jaga camana?

Untunglah SHAKLEE ada SET SLIMMING. Dengan 3 KONSEP iaitu BAKAR ( pecah lemak dan kolestrol), BUANG (lemak dan toksin) dan BINA ( bina otot yang kuat dan elak kulit menggeleber).




1. LECITHIN
Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..

Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan manusia tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita. Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung serta biji kacang soya…(dan tahukah anda?? Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin! Woww!)…dan yang menariknya.. Lecithin Shaklee memang berasaskan kacang soya!! (*_^)


2. OMEGA GUARD
OMEGA GUARD mempercepatkan pembakaran lemak dan sekaligus merendahkan paras kolesterol. Ia mengandungi minyak omega-3 yang mampu membantu anda memelihara kesihatan jantung serta mengurangkan paras kolesterol dalam darah.

3.ALFALFA COMPLEX
'Raja Segala Tumbuhan' yang membantu membuang toksin di dalam badan agar badan mampu menyerap segala vitamin dan mineral dari makanan yang diambil secara optimum. Membantu melancarkan sistem perkumuhan & melawaskan pembuangan najis.

4. HERB-LAX
Herb-Lax membuang toksin di dalam badan. Melawaskan penghadaman, membantu melancarkan pergerakan di dalam usus, memudahkan membuang najis, mengempiskan perut buncit dan mengurangkan berat badan.

5.CINCH SHAKE MIX 
Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.Rumusan proprietary yang diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein.
Cinch Shake ini bukan sekadar berkesan, malah ia sedap! Dengan 3 perisa pilihan - vanilla, chocolate atau cafe latte




6.CINCH ENERGY TEA MIX 
MINUMAN RINGKAS UNTUK MEREKA YANG INGIN BERDIET! Boleh dibancuh PANAS ataupun SEJUK serta DICAMPUR dengan LIMAU atau LEMON.

Biasanya, Cinch Energy Tea Mix dicadangkan dalam SET SLIMMING Shaklee.

Kenapa??

Untuk membekalkan TENAGA kepada yang sedang dalam proses DIET SIHAT untuk slimming. Ia juga membantu  meningkatkan metabolisme dan menggalakkan badan untuk membakar lebih banyak lemak.

Cinch Energy Tea Mix diekstrak dari pelbagai TEH terpilih seperti Matcha Green Tea, Red Tea Extract, White Tea & Rooibos Red Tea.




TESTIMONI-TESTIMONI 






So, kawan-kawan yang berhasrat untuk menurunkan berat badan, nak kurus dengan cara yang sihat dan selamat, JOM ORDER SEKARANG!! Belum cuba belum tahu..

Nieda 1179916
012-4592897
FB: Nor Aznida Anuar
fanpage: mamamia-wellness
ig: @nieda2011




SENARAI PRODUK KESIHATAN SHAKLEE



Kesemua produk yang ditawarkan adalah hasil kajian klinikal terbaik dari Shaklee. Produk-produk Shaklee adalah halal, terjamin keselamatan, diperbuat dari sumber semulajadi dan terbukti berkesan!




Untuk mendapatkan CADANGAN PRODUK Shaklee yang bersesuaian dengan bajet anda atau harga produk pada harga istimewa, boleh hubungi saya segera.

Nieda 1179916
012-4592897
FB: Nor Aznida Anuar
fanpage: mamamia-wellness
ig: @nieda2011


Tuesday, 28 July 2015

GET CLEAN WATER PITCHER (GCWP).....AIR BERALKALI?

****UNTUK SEMUA PENGGUNA DAN BAKAL PENGGUNA GET CLEAN WATER PITCHER (GCWP) !!!!

Yang bestnye, air paip yang ditapis menggunakan GCWP ni bersifat ALKALI !!
air jeeee....apa yang nak heboh2 sangat?

ph untuk air yang ditapis menggunakan GCWP ialah ph 7.5

 tunggu dulu..tunggu duluu...meh..meh..nieda nak citer niee..apa la yang best sangat AIR ALKALI nie?

1) Air alkali sangat membantu meNEUTRALkan kadar asid berlebihan dalam badan. Kebanyakan apa yg kita makan memang ada asid. Makan pulak daging merah... keju la. Minum air bergas. Ha ni semua buat pH dalam badan jadi rendah dan berasid tau!

2) Ada orang tanya,GCWP ni boleh bunuh kuman ke?
Kalau nak tahu virus dan agen jangkitan lain TAK BOLEH hidup dalam persekitaran ALKALI. Sebab tu sel yang sihat sifatnya alkali. Yang tak sihat sifatnya asid.


3) Air beralkali ni boleh menyingkirkan toksin dlm badan dengan sangat BERKESAN. Takde sorg pun antara kita bebas toksin. Semua org ada. Sebab dari udara yang tak bersih, dari makanan kita, ubat-ubatan kita. Jadi, kita mesti usaha bawak keluar toksin2 ni dari badan. Air yg bersifat alkali lebih mudah di serap seterusnya lebih berkesan untuk singkirkan toksin.

4) Molekul air GCWP yang lebih kecil memudahkan penyerapan berganda ke dalam tisu badan.

5) Agen Antioksida~Elektron dalam GCWP akan tukarkan radikal bebas kepada oksigen.

6) Ini yang syok niee....Air beralkali bantu turunkan berat badan! sebab apa..... Ia akan neutral kan asid asid lemak dalam badan dan seterusnye akan di singkirkan dari badan.


Gelas kanan : Air paip yang belum ditapis   Gelas kiri: Air yang telah ditapis guna GCWP..lihat airnye yang jernih dan bersih !!

GET CLEAN WATER PITCHER


Eeee...rasa nak minum air GCWP nie banyak2...

Congrates sapa2 yang dah miliki GCWP nie.
 

Yang belum memilikinye lagi, boleh pm/wa nieda kay... harganye bukan RM1000, bukan RM800, bukan RM500 punn...


Nieda 1179916
012-4592897
FB: Nor Aznida Anuar
fanpage: mamamia-wellness
ig: @nieda2011



Monday, 27 July 2015

MIGRAIN!! SAKIT KEPALA!!.....................B-COMPLEX dan OSTEMATRIX UNTUK ANDA

Assalamualaikum..
Anda sering SAKIT KEPALA kerana MIGRAIN? 
Bagaimana cara nak legakan MIGRAIN? 

Takkan nak  telan panadol atau painkiller selalu kan..risau juga kesan di kemudian hari. Jika dibiar berlarutan dan  migrain semakin teruk pun susah juga. Nak buat kerja apapun tak boleh nak fokus. 
MIGRAIN merupakan sejenis sakit kepala yang berkait dengan ketidakseimbangan pengecutan dan pengembangan salur darah di otak. Ia juga digelar "vascular headache". Punca sebenar tidak diketahui, tetapi ia melibatkan cetusan bahan kimia di otak seperti serotinin yang dapat mengubah saiz urat darah dalam otak.
sakitnyeee!!..Allah je yang tau..

Antara faktor pencetus migrain ialah:

  • tekanan

  • pemakanan

  • kitaran hormon

  • sinaran skrin komputer atau telefon

  • kurang tidur

  • perubahan cuaca

  • aktiviti fizikal berlebihan

Berikut adalah..



5 cara mudah yang anda boleh lakukan jika migrain mula menyerang.




1. Keluar dari kesesakan orang ramai dan cari tempat yang selesa untuk anda sekurang-kurangnya dapat duduk dan berehat. Cuba rehatkan diri dengan duduk tegak untuk mengurangkan ketegangan otot pada bahagian belakang kepala. Jika boleh elakkan melihat pada skrin telefon atau televisyen dan jauhkan dari cahaya, silau dan kepanasan.




2. Minum air kosong lebih banyak kerana ini akan mengurangkan kepekatan darah yang mungkin menjadi sebab perjalanan darah di kepala tidak lancar.
 3. Jika boleh, rendamkan kaki ke dalam besen yang mengandungi air suam. Jika berada di rumah, anda boleh juga mandi dengan air suam. Mandi dapat melegakan sakit kepala juga. Air yang dilalukan di atas kepala untuk beberapa ketika akan menyejukkan kepala dan meredakan ketegangan saraf dan melancarkan semula peredaran darah di bahagian kepala.
 
 4. Bagi muslim boleh juga jika anda ingin melakukan ru'yah dengan ayat al-Quran atau meminta sesiapa membacakannya untuk anda dengan niat untuk memulihkan sakit kepala tadi.




5. Mengambil Ostematrix dan B Complex



Apabila sakit kepala mula menyerang, anda juga boleh mengambil vitamin B-Complex dan Ostematrix. Kedua-duanya bukanlah ubat. Hanya suplemen semulajadi dari Shaklee. 



Nieda yakin dengan izin Allah ia juga sangat berkesan membantu pesakit migrain lain meredakan sakit kepala@migrain yang dialami. Dan yang paling penting jika amalkan secara konsisten, semakin jarang migrain akan menyerang. 



Bagaimana B Complex dan Ostematrix membantu pesakit migrain?


Sebenarnya apa kandungan dalam B-Complex dan Ostematrix yang membantu pesakit migrain?

B-COMPLEX

**************
B-COMPLEX menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu bukan sahaja mengurangkan risiko diserang migrain tetapi ia juga mencegah penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

**Vitamin B2(riboflavin) dan  B6(pyridoxine) telah terbukti mampu mengurangkan kesakitan akibat migrain.


Menurut kajian, pengambilan 400mg Vitamin B riboflavin dapat mengurangkan serangan migraine.
OSTEMATRIX

***************

Pengidap MIGRAIN dinasihatkan mengambil KALSIUM  dan MAGNESIUM dalam jangkamasa panjang. Minerals ini dapat membantu mengekalkan pembuluh darah yang sihat. Kajian menunjukkan seseorang yang mengalami MIGRAIN mengalami kekurangan magnesium di dalam badan.



OSTEMATRIX lengkap dengan kalsium dan magnesium yang dapat membantu mengurangkan masalah maigrain yang anda alami. Ostematrix  mempunyai kandungan yang paling seimbang untuk memastikan kadar penyerapan adalah 99%. Mempunyai formula yang unik, dibuat daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati. Ianya mengandungi Kalsium, Magnesium, Fosforus, Vitamin D, Zinc, Kuprum, Mangnes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. 

Anda berminat untuk mencuba?
Tak perlu tunggu migrain menyerang baru nak cari B-Complex dan Ostematrix ya......Pastikan B-COMPLEX dan OSTEMATRIX sentiasa ada bersama anda jika anda pesakit migrain tegar.



InsyaaAllah sangat membantu!

Nieda 1179916
012-4592897
FB: Nor Aznida Anuar
fanpage: mamamia-wellness
ig: @nieda2011




PROMOSI SHAKLEE JULAI 2015

Assalamualaikum, 
Berbulan tak jengah blog mamamia-wellness nie...masih sempat lagi nihhh...
By the way, Nieda memang dah war-warkan di fb dan fanpage tentang  PROMOSI JULAI 2015 yang terlajak bestt niee...takpe, Nieda bagitau lagi..takkan bosan nak share dengan pembaca setia mamamia-wellness.blogspot.com... tq banyak-banyak sebab sudi baca blog dan like kat fb dan fanpage  nieda..

Senang cerita,  foto kat bawah menerangkan semuanya.

Sebenarnya beli supplemen masa PROMOSI, selain dapat  HARGA yang MURAH (diskaun 5%), kita boleh SHARE beli dengan rakan2 dan ahli keluarga.

Macamana tu?
BUY 4 at 3.
-maksudnya, anda BELI 4 VITALEA FOR CHILDREN dengan HARGA 3 BOTOL VITALEA FOR CHILDREN.... More like, BUY 3 FREE 1.
Jadi, kekawan boleh SHARE beli supplemen nih. Dapat lagi  FREE 1 BOTOL. Sangat senang kan dan menguntungkan?
-boleh buat begitu dengan semua vitamin yg ada promosi bulan nih.

BUY 2 DISKAUN 5%.
-maksudnya, cik A dan cik B beli Vivix nih SHARE tapi bukan dengan harga full. Diorang dapat diskaun 5%. Beli 2 botol sekali baru dapat DISKAUN yeee.


Ps:jom borong ramai2 jomm :D

Nieda 1179916
012-4592897
FB: Nor Aznida Anuar
fanpage: mamamia-wellness
ig: @nieda2011


Wednesday, 10 June 2015

PROMOSI SHAKLEE JUN 2015

Assalamualaikum,
Didoakan agar sahabat semua sihat hendaknya dan sentiasa diberkati Allah swt.
Alhamdulillah, teruja sungguh dengan promosi bulan nie kerana produk-produk promosi pada bulan nie sangat mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit. Pastinya tawaran istimewa ini tidak boleh dilepaskan begitu sahaja!!

PROMOSI JUN 2015





SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS
Sebiji tablet mengandungi 500mg Vitamin C SEMULAJADI.Sangat berbaloi anda memiliki Vitamin C ini kerana:

  1. Membantu membentuk Kolagen
  2. Bersifat "SUSTAINED RELEASE"
  3. Memperbaiki Simptom Pendarahan
  4. Peningkatan Sistem Imun
  5. Memerangi kanser
  6. Mencantikkan Kulit
  7. Memperbaiki Insomnia
  8. Mengekalkan kolestrol sihat
  9. Harga yang sangat mampu milik- sebotol SR vita-c plus mengandungi 180 tablet, boleh   tahan sehingga 6 bulan
VITA-E COMPLEX
Vita-E Complex adalah vitamin E semulajadi dengan kandungan utama D-alpha-tocopherol. Ia juga dilengkapi dengan SELENIUM untuk meningkatkan fungsi Vitamin E.Di antara kebaikan Vitamin E adalah:

  1. Menyingkirkan radikal bebas
  2. Mengurangkan radang (inflammatory)
  3. Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
  4. Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
  5. Mencegah masalah kelenjar prostat
  6. Melambatkan proses penuaan
  7. Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  8. Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
  9. Membantu fungsi sistem saraf otak
  10. Meningkatkan daya pertahanan 
Dengan keadaan dunia hari ini yang penuh dengan pencemaran, stress dan kualiti pemakanan yang merosot,badan kita perlukan lebih ANTIOKSIDAN untuk perlindungan daripada serangan radikal bagi mencegah berbagai-bagai jenis penyakit.Di sinilah suplemen seperti VITAMIN C dan VITAMIN E dapat membantu anda.

VITALEA FOR CHILDREN
Ia adalah MULTIVITAMIN yang boleh dikunyah, berperisa anggur, dikhaskan untuk kanak-kanak berusia 4 hingga 12 tahun bagi memenuhi keperluan nutrisi mereka.

Nieda 1179916
012-4592897
FB: Nor Aznida Anuar
fanpage: mamamia-wellness
ig: @nieda2011
 


Tuesday, 9 June 2015

SEBAIKNYA, SOLAT DI AWAL WAKTU...


Kita akan mendapat 27 kali g


Quote Solat
Assalamualaikum,

Moga sahabat semua sihat-sihat dan sentiasa diberkati Allah swt.
Dalam kesibukan menjalankan pekerjaan, perniagaan, tugasan dan sebagainya, janganlah kita abaikan SOLAT 5 WAKTU sehari semalam...Ia adalah tuntutan yang fardhu ke atas setiap orang yang beragama Islam. Walaupun sakit dan masih sedar serta waras, solat fardu perlu ditunaikan walaupun tanpa gerakan asal (ada kaedah-kaedahnya).


 “Sesungguhnya solat itu adalah satu ketetapan yang diwajibkan atas orang-orang yang beriman, yang tertentu waktunya.” – An-Nisa':103

SOLAT SEBAIKNYA DI AWAL WAKTU
Menunaikan solat sahaja sebenarnya tidak mencukupi, tetapi menunaikan solat dengan betul dan sebaiknya pada awal waktu.In shaa Allah, barulah “khasiat” solat itu akan kita perolehi. Di sini saya senaraikan 7 CARA MUDAH  untuk  anda menunaikan SOLAT DI AWAL WAKTU.
 
#1  Latih Diri!! Hentikan Kerja Tanpa Alasan.
 Jika kita sedang sibuk melakukan kerja, apabila kita mendengar azan, kita terus hentikan kerja yang sedang dilaksanakan tanpa apa-apa alasan.“Save”kan  segala kerja dan terus tunaikan solat. Jadikan ia sebagai satu 'tabiat'. Jika tidak biasa, kita perlu biasakan. Lama-lama ia akan menjadi automatik. Allah akan memudahkan juga urusan seharian kita.

 #2 Waktu Solat Sebagai Panduan Temujanji  

Jika kita mahu bertemu dengan pelanggan ataupun prospek, tetapkan masa sebelum ataupun selepas waktu solat. Contohnya jika kita mahu bertemu pada waktu tengah hari, sebaiknya bertemu sebelum pukul 1 petang, ataupun selepas selesai menunaikan solat fardhu Zohor.Begitu juga jika mahu bertemu pada waktu malam, jumpa pada pukul 9 malam dan ke atas. Walaupun solat fardhu Isyak boleh dilambatkan, tetapi lebih baik kita tunaikan pada waktunya.

#3 Tetapkan ‘Reminder’ Waktu Solat 

Gunakan aplikasi ‘reminder’ waktu solat smartphone, laptop ataupun sekurang-kurang perisian alarm yang kita boleh set masa-masa tertentu untuk mengingatkan kita yang sedang terleka bekerja.Semua aplikasi ini amat membantu kita yang kadang-kadang terlalu sibuk dalam urusan seharian.

#4 Tampal Peringatan Di Meja Kerja 

Tulis ‘peringatan’ dan tampal betul-betul di hadapan meja kerja anda seperti petikan hadis ataupun apa sahaja yang anda mahukan. Apabila ada peringatan sebegitu, kita akan ada sedikit motivasi untuk menyegerakan solat.

  #5 Berkawan Dengan Mereka Yang Tidak Lewatkan Solat
Berkawan dengan individu yang tidak melengahkan solat.
Bukan sahaja kita akan solat lebih awal ataupun sebaik masuk waktunya, tetapi kita juga boleh solat berjemaah di pejabat jika tidak dapat ke masjid ataupun surau, ataupun sewaktu berjalan jauh atau bermusafir. Dalam masa yang sama, mereka boleh mengingatkan kita apabila kita dilanda kesibukan.

#6 Jadikan Solat Polisi Utama Anda 

Letak solat sebagai perkara paling utama dalam segala jua perkara. Niat, azam dan tekad dalam hati. Solat adalah segala-galanya. Selagi anda tidak solat, jangan lakukan perkara lain. Jadikan ia sebagai POLISI utama anda. Anda perlu tegas dengan diri sendiri.

Apabila kita meletakkan solat sebagai nombor satu, Allah akan bantu kita mempermudahkan kita untuk menunaikan solat dan sekaligus semua pekerjaan kita setiap hari.

#7 Solat Berjemaah Di Masjid

Solat berjemaah di masjid. Inilah satu-satunya cara paling efektif untuk solat pada awal waktunya. Sebaik mendengar azan kita terus menuju ke masjid ataupun sebelum azan berkemundang, kita telah bersiap-siap untuk ke masjid ataupun surau.
Solat Berjemaah
Apabila berada di masjid, kita tidak ada fikiran lain selain mahu menunaikan solat sahaja dan yang pasti kita akan ikut imam. Kita akan solat dengan lebih tenang dan tidak tergopoh-gapah. Cubalah teknik ke-7 ini walaupun mungkin tidak selalu.

Akhir kata daripada saya, kita memang manusia yang serba kekurangan dan  kelemahan. Kita jadi diri kita sendiri dan sentiasa berusaha untuk meningkatkan kedudukan kita di sisi Allah swt. Semoga Allah swt sentiasa memberi hidayah kepada kita. Semoga tulisan ini memberi manfaat yang sangat berguna untuk anda semua mencapai kejayaan yang besar di dunia dan akhirat.

with love,
nieda


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...